Op het moment dat alles in je leven op de rails is, heb je geen enkele reden voor ongerustheid. Een eigen huis, een vaste baan, regelmatige persoonlijke omstandigheden; het zijn zaken die bijdragen tot je persoonlijke welzijn. Daar kan echter zomaar verandering in komen. Nu de financiƫle crisis achter ons ligt lijkt het zo te zijn dat er geen mensen meer in de WW bij komen. Toch is niets minder waar. Grootwinkelbedrijven zoals Blokker kondigen nu het sluiten van meerdere winkels aan. Je zal er maar werken. Het ene moment heb je nog een goede fulltime baan en het volgende moment mag je naar het UWV.

Onduidelijke regels

Op het moment dat jij naar het UWV gaat verwacht je duidelijkheid. Je moet een uitkering aanvragen en daarbij horen regels. Je verwacht dat je hoort wat die regels zijn. Toch is het vaak de duidelijkheid die te wensen over laat. Heb je een WW uitkering, dan moet jij je houden aan bepaalde regels over bijverdiensten. Doe je dat niet, dan kan jou zomaar uitkeringsfraude ten laste worden gelegd. Op dat moment wordt je uitkering stopgezet en krijg je een flinke boete voor je kiezen. Het zijn zaken waar je niet op zat te wachten.

Als je klem zit in het doolhof

Zit jij nu klem in het doolhof van regels van het UWV en heb je de brief met invorderingsmaatregelen al voor je liggen, dan is het goed om niet in paniek te raken, maar om https://www.singeladvocaten.nl/advocaat-breda te benaderen. In dat geval weet je zeker dat jij de juiste bijstand krijgt en dat de eis van fraude kan worden omgezet in een schikking. Het bedrag waar je geen recht op had moet je terugbetalen, dat staat buiten kijf. Een boete en stopzetting van je uitkering kunnen worden vrijgescholden.