Jouw gezicht op tv

Kom jij opeens op tv bij een opsporingsprogramma; schakel een advocaat politieverhoor in. Je bent namelijk niet de eerste die dit overkomt. Wanneer er ergens rellen losbarsten in een stad of bij een bepaald evenement maken organisatoren en politie steeds vaker gebruik van camerabeelden om de verdachten van dit soort zaken op het bureau te krijgen. Verschijn jij opeens op tv en wordt er melding van jou gedaan, dan krijg je een uitnodiging voor een politieverhoor. Een moment waarvan je nekharen recht overeind gaan staan. Zeker wanneer jouw betrokkenheid niet hard is vastgesteld is dit een ernstige zaak. Wanneer jij wel betrokken was bij de vernielingen die zijn aangericht is het ook zaak dat je hulp krijgt.

Voorkom problemen

Gaat de politie jou verhoren, dan zal men daar de tijd voor nemen. Er wordt ook een bepaalde tactiek toegepast die erop is gericht dat men een bekentenis van jou krijgt. Er wordt bijvoorbeeld verwezen naar jouw vrienden of andere personen die bij de rellen aanwezig waren. ‘je vrienden hebben al bekend hoor’ is een veelgehoorde opmerking bij dit soort verhoringen. Daarnaast wordt er gewezen naar je verdere verplichtingen. ‘Je wil je familie of gezin toch niet in de problemen brengen’ is eveneens een heel bekende techniek. Met een advocaat voor politieverhoor bij je krijg je adviezen betreffende het beantwoorden van de vragen.

Ga niet onder assistentie

Krijg je een uitnodiging voor een politieverhoor op je deurmat, dan is het zaak dat je niet onvoorbereid naar een dergelijk verhoor gaat. Schakel altijd een advocaat in die gespecialiseerd is in politieverhoor. Deze advocaat zal jou bijstaan en voorkomen dat je een ernstige straf krijgt. Strafvermindering is namelijk in veel gevallen mogelijk. Een dergelijke advocaat hoeft niet kostbaar te zijn; kan je hem niet betalen dan krijg je de diensten door de overheid vergoed.