Tekort aan geschoold personeel is geen probleem

Een opleiding elektrotechniek is een studie die door steeds minder mensen wordt gekozen op het MBO. Dat heeft helaas nogal wat gevolgen voor bedrijven die dit soort werkzaamheden aanbieden aan de klanten. Goed personeel vinden wat de juiste opleiding heeft gevolgd wordt steeds lastiger. Als er al personeel wordt gevonden is dit vaak al wat ouder. Dit personeel heeft wel de basisopleiding gevolgd maar is niet in staat om met de moderne technologie of om in specifieke situaties te werken. Als er sprake is van deze situaties bij jouw personeelsbestand is het goed om te weten dat je personeel ook zelf een studie kan laten volgen.

Een basisopleiding met meerdere aanvullingen

Elektrotechniek kan je leren bij een erkend opleidingsinstituut. Personeel wat wel beschikt over de basisvaardigheden om het vak te leren maar wat niet geschoold is kan in de schoolbanken. Daarnaast is het een vak wat et meerdere modules kan worden uitgebreid. Zo kan personeel bijvoorbeeld leren om in medische ruimtes te werken, maar daarnaast kan er ook met specifieke apparatuur worden gewerkt. Ook het onderhoud aan elektrotechnische installaties is een vak wat geleerd kan worden; de certificaten die behaald worden zijn een uitbreiding op de dienstverlening die jij als bedrijf kan geven.

Het kostenplaatje verklaard

Als ondernemer heb je het recht om jouw personeel opleidingen te laten volgen die hun in staat stellen om goed te functioneren. Je kan deze kosten namelijk als bedrijfskosten opvoeren bij de Belastingaangifte. Zo heb je wel het profijt van de opleiding maar je bent niet alleen verantwoordelijk voor de kosten die hierbij gemaakt worden. Met deze wetenschap is het een stuk eenvoudiger om personeel in dienst te nemen; de nascholing hoeft geen obstakel te zijn.