Bitcoin verkopen naar euro

Het kan u ongetwijfeld niet ontgaan zij de afgelopen maanden, de Bitcoin hype. Bijna iedereen heeft het erover gehad en ook heel veel mensen hebben hun geld hier in geïnvesteerd. Als u vorig jaar een of meerdere Bitcoins had gekocht was u nu rijk geweest. Het kan u echter ook niet ontgaan zijn dat de Bitcoin waarde aan het dalen is en wij kunnen dus goed begrijpen dat u kiest voor Bitcoin verkopen naar euro. Zo krijgt u uw waarde aan Bitcoins uitbetaald in euro’s. Veel mensen kiezen nu voor Bitcoin verkopen naar euro, aangezien zij bang zijn dat de waarde nog verder gaat dalen. Als u hier ook over twijfelt lees dan verder. We gaan verder in op waar er bij komt kijken en of u bijvoorbeeld belasting moet betalen of uw verkochte Bitcoins.

Waar moet u aan denken bij Bitcoin verkopen naar euro?

Aangezien de Bitcoin koers sinds een aantal jaar terug enorm is gestegen en het voor u om best veel geld kan gaan, snappen wij dat het best spannend kan zijn als u kiest voor Bitcoin verkopen naar euro. Het kan hier om duizenden euro’s gaan en het is dus goed voor u om te weten wat er allemaal bij komt kijken. Zo moet u rekening houden met belasting, met criminelen die u kunnen hacken waardoor u alles kwijt kunt zijn en ook moet u rekening houden met verschillende koersen. Verkoop u Bitcoin voor euro’s op het juiste moment.

Belasting betalen?

Wilt u Bitcoin verkopen naar euro is de kans groot dat u belasting hierover moet betalen. De belastingdienst wordt hier steeds scherper op en bij een waarde boven de €15.000 moet u belasting hierover betalen. Dit is dus al het geval als u twee Bitcoins bezit. Houdt er dus rekening mee dat als u dit niet doen, dit sancties kan opleveren.