Het zal je maar gebeuren: Het is een gewone, alledaagse dag op je werk en zonder waarschuwing bezwijkt een van je collega’s. Wat doe je dan? Hoe houd je het hoofd koel en weet je wat je allemaal wel en niet moet doen? Hoe red je levens als elke seconde telt?

Word Bedrijfshulpverlener (BHV’er)

Als bedrijfshulpverlener ben je bij uitstek de persoon die in noodsituaties zijn of haar mannetje staat. Juist wanneer elke seconde telt is een BHV’er iemand die het hoofd koel kan houden en op kan komen voor de veiligheid van de werkplek wanneer deze in gevaar is. Zo heeft een BHV’er basale kennis van EHBO, maar kun je als BHV’er ook brandjes blussen of zelfs een gebouw evacueren. Vanaf het moment dat een noodsituatie ontstaat tot het moment dat professionele hulp arriveert ben je als BHV’er de aangewezen persoon om de veiligheid te waarborgen. En wanneer hulptroepen zijn gearriveerd ben je voor hen het aanspreekpunt.

Een grote verantwoordelijkheid

Het zal je duidelijk zijn dat er een behoorlijk grote verantwoordelijkheid rust op de schouders van een BHV’er. Je zal een BHV’er hopelijk nooit als zodanig in actie hoeven zien te komen, maar wanneer ze nodig zijn, kan een goed getrainde BHV’er het verschil uitmaken tussen leven en dood.

Word ook BHV’er

Denk jij dat je het in je hebt om deze verantwoordelijkheid te dragen? Word dan ook BHV’er. Bij BHV Ede word je in slechts enkele dagen getraind in uiteenlopende noodsituaties, zodat je tools en kennis krijgt om hiermee om te gaan, mocht je dit soort situaties in het echt ooit meemaken. In een veilige setting leer je hier alles over onveilige situaties. Ben jij iemand die graag bijdraagt aan de veiligheid bij jou op het werk? Kom dan vooral eens een kijkje nemen bij ons in Ede.